Näin hiihtolomaviikolla, kun luontokerho ei poikkeuksellisesti kokoonnu, on hyvä hetki kertoilla Susiryhmän kuulumisia alkuvuodelta. Susiryhmä on siis Luonto-Liiton Pohjanmaan piirin luontokerho, joka kokoontuu joka tiistai Huutoniemen koululla. Tänä vuonna, tähän mennessä, olemme muun muassa tutkailleet talvea eri näkökulmista: miten eri eläimet talvehtivat, entäpä kasvit, millaisia eläinten jälkiä lumessa voi nähdä ja mitä luonnon aarteita talvisesta metsästä löytyy. Luonnon aarteita olemme tiirailleet luupeilla ja hämmästelleet, kuinka mielenkiintoinen pinta kaarnan palasella tai oksalla voikaan olla.

Tammikuussa saimme houkuttelevan pyynnön Huutoniemen kirjastolta, josta kysyttiin, haluaisimmeko tehdä kirjastolle jotain perinteistä Luonto lainassa -viikkoa varten. No sehän meiltä onnistuu! Vietimme yhden kerhokerran sisällä askarrellen ja tuolloin parin tunnin aikana syntyi mitä mielenkiintoisimpia luontoaiheisia taideteoksia sekä luontoräppi! Luonto lainassa -viikolla kutsuimme myös uusia kiinnostuneita tutustumaan luontokerhon toimintaan ja tuolloin lähdimme isolla porukalla metsään retkeilemään.

Ensin meidän piti etsiä porukalla sopiva paikka laavulle ja se löytyikin kallion vierestä pienen etsinnän jälkeen. Yksi kerholaisista keksi hyvin nopeasti, kuinka iso pressu kannattaa virittää naruilla puiden väliin. Laavussa jaoimme retkikokemuksiamme, söimme retkieväitä ja lämmittelimme lämpimällä mehulla, jota kerho-ohjaaja Senni teki retkikeittimellä. Sitä seuraavalla viikolla kävimme vielä pulkkamäessäkin, ennen kuin lumet alkoivat jo pikkuhiljaa sulaa. Mitäs sitten on luvassa? Se selviää tässä blogissa! Kuulumisiin, auuuuuuu! (Susiryhmän loppuhuuto, joka tehdään tietenkin ulvoen).

Terveisin,
Kevään ensimmäisiä merkkejä jo nuuskiva Emmi


Keräsimme kirjaston Luonto lainassa -viikon näyttelyyn luonnon aarteita, joita voi tutkia
tarkemmin luupilla.
Yksi kerholaisista ehdotti, että mitä jos yrittäisi
ottaa valokuvan luupin läpi. No tällainen siitä tuli!
Kuvassa puun pinnalla olevaa jäkälää.
Susiryhmän luontoräppi


Jälkibongausta.


Upea laavummme Huutoniemen metsikössä.


Ei kerhokertaa ilman leikkiä!